به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری استان همدان، معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان با بیان اینکه این اثر از مجموعه دانشنامه استان همدان است که در سال 1399 به چاپ رسیده، گفت: در این اثر علاوه بر پرداختن به بحث تعزیه در همدان به مواردی همچون وجود تعزیه خوانان همدانی در تکیه دولت در عهد ناصری، تعزیه ترکی در همدان، همچنین شاعران نسخه های تعزیه ترکی که تا به حال در هیچ منبعی از آنها ذکر نشده، پرداخته شده است. مطالب دیگری که این اثر را به عنوان یک اثر بومی- ملی تبدیل کرده، بررسی نقش و جایگاه زنان در شکل گیری و اجرای تعزیه در دوره قاجار و همچنین نقش یهودیان طهران قدیم در نسخه های تعزیه است.
تیمور آقامحمدی با اشاره به اینکه گردآوری نسخه های تعزیه ترکی این کتاب به کوشش «حسینعلی معصومی» بوده است، افزود: ضمیمه این کتاب 5 نسخه تعزیه است که سه مجلس، اسلام آوردن ابوذر (از نسخه های نایاب و اجرا نشده مربوط به تکیه دولت)؛ عزاداری موسی (از نسخ غریب که تاکنون اجرا نشده) و عباس هندو با زبان فارسی است. همچنین دو مجلس ترکی شهادت امام حسین (ع) و شهادت امام رضا (ع) گنجانده شده است.
وی نویسنده کتاب «مجلس نامه غم» را از پژوهشگران عرصه تعزیه دانست و تصریح کرد: اسماعیل مجللی از شبیه خوانان و پژوهشگران تعزیه کشور است که اجرای تعزیه در بیشتر مناطق کشور، داوری سوگواره های تعزیه در سطوح ملی، برگزاری کارگاه های تخصصی آموزشی تعزیه در سطح کشور، همچنین نگارش ده ها مقاله با موضوع تعزیه و چاپ در نشریات مختلف را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است. همچنین وی کتاب «شبیه نامه» را در سال 97 منتشر کرده که این اثر دربرگیرنده بیش از هزار نکته نادیده و ناشنیده از تعزیه است و در یک فصل آن به بررسی تعزیه در 31 استان کشور پرداخته شده است.
گفتنی است دوسالانه کتاب عاشورا قرار است هر دو سال یکبار، کتاب هایی که با مضامین عاشورایی، ادبیات و فرهنگ و آیین عاشورایی منتشر شده است را شناسایی و ارزیابی کند.