به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان

کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» معرفی و بررسی شد.

کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» معرفی و بررسی شد.
کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» تالیف محمدعلی نوریون از مجموعه دانش نامه استان همدان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نقد و بررسی شد.
چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۳
کد خبر :  ۱۳۴۷۸۱

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری استان همدان: محمدعلی نوریون مولف کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» در این جلسه با بیان اینکه این کتاب 4 جلد خواهد بود و تاکنون دو جلد آن منتشر و بسیاری از اصطلاحات ویرایش شده است، گفت: جلد اول  این کتاب سال ۹۵ و جلد دوم آن سال ۹۸ منتشر شده است.

وی هدف از تالیف این کتاب را پرداختن به اصطلاحاتی دانست که به مرور زمان به دست فراموشی سپرده شده‌اند و افزود: همدان فرهنگ دیرینه و غنی دارد، تغییر گویش ها و فرهنگ ها به مرور زمان امری طبیعی است بنابراین تلاش کردیم ضمن نزدیک کردن برخی اصطلاحات به معنای اصلی، به حفظ گویش همدانی کمک کنیم.

معاون امور فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه حوزه هنری در زمینه تهیه و تدوین دانشنامه همدان اقدامات ارزنده‌ای انجام داده است،گفت: امروز به مناسبت هفته کتاب، جلسه معرفی، بررسی و نقد کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» که با تالیف استاد محمدعلی نوریون و به همت حوزه هنری همدان منتشر شده است، برگزار کردیم.

مجید فروتن با تأکید بر اینکه در کتاب «فرهنگ اصطلاحات عامیانه همدان» به حوزه شنیداری، گفتاری و نوشتاری زبان در همدان پرداخته شده، تصریح کرد: این کتاب در حوزه فرهنگ عامه همدان است. باید بگویم از گذشته تا کنون گویش همدانی از حوزه گویش فراتر رفته و به زبان تبدیل شده و می‌تواند به عنوان یک زبان غنی معرفی شود.

وی در ادامه افزود: امسال جایزه قلم هگمتانه به عنوان اولین دوره انتخاب کتاب سال استان، در همدان برگزار می‌شود که بخش قابل توجهی از آثار رسیده به دبیرخانه و همینطور آثار منتخب، در ارتباط با دانش‌نامه همدان است.

همچنین میرهاشم میری با اشاره به اهمیت پاسداشت گویش همدانی گفت: این کتاب فرهنگ اصطلاحات همدانی است و با فرهنگ لغتی که آقای هادی گروسین با نام «واژه نامه همدانی» تدوین کرده، متفاوت است. این فرهنگ به جملات و مصطلحات خاص همدان توجه کرده و کوشیده هر آن‌چه در گویش همدانی استفاده می شود را در قالب 4 جلد گردآوری و تدوین کند.

این پژوهشگر فرهنگ همدانی ضمن تحسین تلاش و پشتکار مؤلف کتاب، افزود: من ویراستار این اثر بودم و در طول تدوین بارها با مؤلف بر سر موضوعات مختلف تبادل نظر می کردیم.

معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان همدان ، فرهنگ، تمدن و مشاهیر هر ملتی را شناسنامه تاریخی آن ملت برشمرد و گفت: چیزی که مردمان یک سرزمین را به ملت تبدیل می کند، امر فرهنگی است. یکی از مظاهر هر فرهنگ، زبان و گویش آن است و با آسیب دیدن آن، امکان جبرانی دیگر وجود ندارد.

تیمور آقامحمدی به تعریف زبان، گویش و لهجه پرداخت و اضافه کرد: حفظ و نگهداشت گویش همدانی از اولویت‌ های دانش نامه استان همدان به شمار می‌رود و ضرورت تدوین کتاب هایی در این زمینه بر ما روشن و بایسته است. من از نزدیک شاهد تلاش های خستگی ناپذیر جناب محمدعلی نوریون بودم که با شیوه پژوهش میدانی به میان مردم می رفت و به ثبت اطلاعات زبانی می پرداخت.

ارسال نظر