به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری استان همدان، خسرو محمدی با اشاره به چاپ کتاب "خانه اربابی بهاءالملک" نخستین کتاب مکتوب و مدون در خصوص موقوفات همدان اظهار کرد: این کتاب معرف بزرگترین واقف استان است.
وی که خود این کتاب را به نگارش درآورده است، هدف از نگارش آن را توجه به موقوفات دانست و گفت: حوزه موقوفهپژوهی، جزئیات موقوفات کوی اعتمادیه و علل و ریشههای پیدایش بزرگترین موقوفه استان از مسائلی است که در این کتاب گنجانده شده است.
محمدی، همدان با بیان اینکه این کتاب در یک فرآیند پژوهشی ده ساله تهیه و تدوین شده است گفت: سعی کردم در تمام این مدت به ابعاد گوناگون موضوع بپردازم به شکلی که با شناخت دقیق تبار واقف، جایگاه اجتماعی، اندیشهها و چگونگی نگاه او به دنیای پیرامونش مختصاتی دقیق از ابعاد شخصیتی او ارائه دهم.
این پژوهشگر تصریح کرد: در خلال کتاب به عمارت باستانی و کهن این موقوفه فرآیند تغییر و تحول در بناهای باستانی ذیل بافت اولیه (سیمای روزهای آغازین ساخت بنا) و بافت ثانویه(سیمای امروزین آن) اشاره شده است تا مخاطب بداند آن چیز که امروز مقابل چشم ماست لزوما همانی نیست که در ابتدا بوده و این خاصیت دانش باستانشناسی است که گرته را از رخ آثار برداشته و حقایق را تا حد زیادی برای ما روشن میکند.
محمدی ادامه داد: در این اثر درباره نیت واقف از سال ۱۳۳۲ تا به امروز بیان شده و مخاطب با مطالعه اثر خواهد دانست که چطور یک موقوفه میتواند توسط افراد دچار فراز و فرود شود.
وی افزود: این داستان برای هر موقوفه یک روایت دارد، همواره در طول تاریخ موقوفات دچار تغییر و تحول شدهاند و برای دفاع از حق واقف و موقوفه همواره فرد یا افرادی بودهاند که نقش مثبت یا منفی داشته اند.
خسرو محمدی گفت: یکی از نقاط قوت این اثر آن است که نویسنده در طول این 10 سال ضمن انجام پژوهش به دلیل علاقه شخصی و متناسب با رشته تحصیلی اش، سال ها وقت خود را صرف ساماندهی کتابخانه نسخ خطی آن مجموعه کرده و بعدها به عنوان مسئول و مدیر در کتابخانه و درمانگاه موقوفه خدمت کرده و کار اجرایی هم انجام داده است.
وی گفت: پژوهش در موقوفات و شناخت شخصیت واقفین یک ضرورت برای استان است تا مردم با ریشه فرهنگ نوع دوستی و نیکوکاری در استان بیشتر آشنا شوند.
با تشکر از خبرگزاری محترم فارس و سرکار خانم حسینی